09 August 2010

fonksiyonlar

konumuz nedir diye sorarsanız hayal kırıklığı diyelim. hepimiz öyle veya böyle yaşıyoruz bu duyguyu. temelinde beklentiyle örtüşmeyen realite sonucunda ortaya çıkan bu duygu insanı düşünmeye sevkeden kimi zaman yapıcı kimi zaman da yıkıcı olabilen bir olgudur diyelim. peki bu beklenti denilen şey nedir? kontrol edilebilir mi? varlığı mı iyidir yokluğu mu? yoksa beklentinin varlığını iyi ve kötü gibi nesnel şeylerle adlandırmak adil midir?

kafam karıştı şimdi, ortada bir fonksiyon var. f(x). kendisi hayatımız olur esasen. x de bu beklentilerimiz desek... işte o zaman başlar çeşitli denklemler oluşmaya. ben diyorum ki beklenti olmadan hayat olamaz... yani yapanlar vardır ama benim durumumda aksi sonuç vermiyor sanırım. konu dallanıp budaklanmadan, benim kafam da oldukça karışmışken, kısa kesmek faydalı olacaktır.

2 comments:

Aslısın said...

Beklentisiz hayat ermişlik düzeyi olsa gerek. Beklentilerimiz diğerleri üzerinde yük yaratmadığı sürece, kendini yönetebeildiğin sürece var ve olacaklar. En azından zarar vermeyecekler kanısındayım.

lifetrainee said...

aslıcım bu aralar taktım bu beklenti olayına, dediğim gibi epey düşünüyorum. ama dediğin gibi beklentisiz hayat ermişlik düzeyi. bakalım bu hayat macerası bizi nereye götürecek...