17 July 2009

Stefan Zweig'dan


"O gün beni o kadar çok yaralayan şey, hayal kırıklığıydı...bu genç insanın öyle boyun eğerek çekip gitmesinden duyduğum...hayal kırıklığı...yani beni tutmak, benim yanımda kalmak için hiç çaba harcamadan...evine dönmesi, ilk söylediğimde boyun eğerek, saygıyla kabul etmesi...beni kendine çekmek yerine...bana, yoluna çıkmış bir azize gibi tapması... ve ... beni bir kadın gibi görmemesi ......... isteseydi, dünyanın öbür ucuna giderdim, kendi adıma ve çocuklarımın adına leke sürerdim...."
Bunu niye yazdım? Çünkü ben tuzağa falan düşmedim. Ya da düşmekten son anda kurtuldum ama hayal kırıklığına uğradım ve canım sıkıldı.
Bir hafta öncesinden cumartesi günü için buluşma planı yapılmışken, neden bir insan o gün aramalarınıza cevap vermez ve üzerine "mrb lifetrainee seninle görüşmeye gelemeyecek kadar uzaklardayım kusura bakma" şeklinde saçma bir mesaj atar. senden hoşlandığını söyleyen birinin bunu yapması için en popüler 9 cevabı arıyorum. İnsan son anda vazgeçer, cayar ya da ne biliyim işte birşey olur. Ama niye haber vermez? Haa ayrıca geçen cumartesinin olayını niye bu kadar geç yazdığımı merak etmeyesin çünkü bunun için alıntı yaptığım kitabı bitirmeyi bekledim. Çok saygılıyım çook...

6 comments:

La Santa Roja said...

Cevap veriyorum; söz konusu kişi su katılmamış bir o.ç.'dur.

lifetrainee said...

aradığım 9 cevaptan en popüler olanı budur.

Anonymous said...

eşek hoşaftan ne anlar da olabilir bak.

lifetrainee said...

10 puan 10 puan herkese :)

LA78'ers said...

peki ben geri kalan 7 popüler cevabı bulursam bütün puanları toplayabilirmiyim :P

bu arada kitabı okumadım ama aynı yazarın otobiyografisini ve başka bir kitabını okumuştum.
eşiyle birbirlerini o kadar seviyorlarki birlikte intahar ediyorlar.. ne aşk bee..

lifetrainee said...

bekliyorum LA 7 popüler cevabı, süren daralıyor ona göre :P

sorma zweig aşmış kişilik, kitaplardaki kişilik analizleri müthiş. bu adam intihar etmesin de ben mi edeyim be yaw...